Ken je een Sportploeg die sport in ons mooie Noordwijk dan kan je de ploeg aandragen voor nominatie door een mailtje te sturen naar: sportverkiezing@sportraadnoordwijk.nl

Waterpolo NZ&PC Dames1

Na 14 jaar afwezigheid gaat bij de NZ&PC weer een waterpolo-damesteam van start. Jarenlang lukte het niet een damesteam te formeren, totdat in augustus 2015 het Nederlandse waterpoloherenteam een bezoek bracht aan de Noordwijkse zwem- en poloclub. Het goed gevulde, nieuwe zwembad BinnenZee bleek een goede promotie voor de sport. Een oproep via Facebook leverde voldoende positieve respons op om een damesteam samen te stellen.

Afgelopen seizoen heeft ons damesteam voor het eerst meegespeeld in de competitie. Ons team bestaat uit Anja, Astrid, Femke, Josien, Karlijn, Lavinia, Linda, Maaike, Mandy, Petra, Renate en Sarah.

Voor onze allereerste wedstrijd waren wij uiteraard heel erg zenuwachtig. We speelde uit tegen “Poseidon” waar we met 11-3 verloren.
Tegen deze ploeg moesten we 4 maanden later de return spelen. En wat wij allemaal al erg graag wilde meemaken gebeurde… We hebben deze wedstrijd met 5-4 gewonnen!

Ook al ging het niet altijd gemakkelijk, en hebben we maar 1 wedstrijd gewonnen, we merken wel dat we als team volop in ontwikkeling zitten.

KNA Junioren

1e prestatie in januari 2017 tijdens het NK twirl van de NBTA is deze groep Nederland Kampioen geworden in de kampioensklasse.

2e prestatie op 16 april 2017 is dit danceteam bij de junioren op het EK twirl van de World NBTA EUROPEES Kampioen geworden.

De nieuw gevormde junioren groep, in de leeftijdsklasse uiteen lopend van 12 t/m 19 jaar -heeft in januari 2017 tijdens het NBTA twirl NK in Almere- door middel van een prachtige choreografische show op meeslepende muziek over Malala Yousafzei (de jonge Pakistaanse kinderrechtenactiviste) en door heel hard te werken het Nederlands Kampioenschap voor danceteams behaald. De meiden werden door de bond afgevaardigd om Nederland bij de junioren danceteams te vertegenwoordigen op het Europees Kampioenschap twirlen in Porec/Kroatie. In Kroatie stegen zij boven zichzelf uit en zetten zij hun beste show ooit neer. Zou het mogelijk zijn om met deze geweldig neergezette show, de gevreesde concurrenten Frankrijk en Italie, maar natuurlijk ook de andere landen te verslaan?

Het bleek tot de mogelijkheden van deze groep te behoren, Brecht, Femke, Hilde, Isabel, Jytte, Lynn, Nienke, Roos en de reserve Apolline zijn met het danceteam van KNA Noordwijk Europees Kampioen geworden!

Rogier Duijndam en Sonja Steenvoorden:

RONDE OM TEXEL
1e  Hobie 16
1e  Mixed team
3e Overall
NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP
1e Hobie 16
(Voor Rogier de 8e keer als Nederlands kampioen, 6e keer met Sonja)
EUROPEES KAMPIOENSCHAP  (Noordwijk)
1e Europees kampioen Masters Hobie 16
3e Europees Gold Fleet Hobie 16

De Strandridders:

De strandridders is een groep die in de wintermaanden beach bike wedstrijden rijdt op het strand. Tijdens deze wedstrijden strijden zij mee op Nationaal- en Internationaal niveau.

Afgelopen seizoen behaalden zij verschillende ereplaatsen :

  • Winnaar van KNWU strandrace competitie.
  • 3e plaats in het KNWU eindklassement bij de dames.
  • 2e plaats in het eindklasssement van de Beach serie competitie en 3 strandridders bij de eerste 8 in het eindklassement.
  • Winnaar finale beach series wedstrijd Langevelderslag.
  • Tijdens bijna alle beachraces meerdere strandridders in de top 10.
  • Strandrace Rockanje 2e en 3e plaats voor de strandridders.
  • Strandrace Hoek van Holland – Den Helder 2e plaats bij de dames.
  • Strandrace Rockanje 2e plaats bij dames.
  • Dark night falls strandrace 1e plaats bij de dames.
  • 8 van Noordwijk mountainbike   1e en 3e plaats voor de strandridders.

Tijdens de wedstrijden heb je je teamleden nodig om tot deze fantastische uitslagen te komen. Een Noordwijks team om trots op te zijn.