Sportploeg

Abswoude Autopromenade Award

Waarom sponsort Abswoude Autopromenade de Sportverkiezing?

Wij als familie Van Abswoude zijn opgegroeid met sporten. Sportsponsoring is voor ons dan ook altijd vanzelfsprekend geweest. Wij trekken altijd veel parallellen tussen sport en het bedrijfsleven. Bij zowel sport als het runnen van een bedrijf ben je continu bezig om je zelf te verbeteren en de processen en trainingsmethoden vernieuwen om tot een beter resultaat te komen en je uiteindelijk het doel bereikt dat je voor ogen hebt. Iedere dag weer aan de slag om te kunnen slagen. Omdat je in de sport en in het bedrijfsleven een team om je heen bouwt om je doelen te bereiken, sponsoren wij ook de verkiezing van de Sportploeg. Alleen kan je lang niet zoveel als in een team dat elkaar versterkt. Daarnaast zien wij de vele diensten die wij als Abswoude Autopromenade en Peut Abswoude ook als een team van diensten. Een team van diensten die elkaar versterken en er voor zorgen dat de consumenten en de bedrijven bij ons terecht kunnen voor one-stop-shopping op het gebied van automobiliteit.

Rogier Duijndam en Sonja Steenvoorden:

Zeilen is een fantastische sport, waarbij je voor de wedstrijd een analyse maakt van de weersverwachting. Je schat de natuurelementen zo in en benut ze, zodat je anderen te snel af bent.

Zeilen is een ervaringssport. Veel zeilen maakt je beter en veel wedstrijden maken je scherper, waardoor er veel tijd aan de sport besteed wordt.

Geleverde prestaties in 2017: Ronde om Texel (1e mixed team, 1e Hobie Cat 16 en 3e overall), Nederlands Kampioen Hobie Cat 16 (1e), Europees Kampioenschap Hobie Cat 16(1e Masters, 3e Gold Fleet). Het Europees Kampioenschap Hobie Cat in Noordwijk was zeker het mooiste evenement wat wij in jaren gezeild hebben. Om deze mooie prestaties te behalen is de kracht van het team om rustig te blijven, te analyseren wat er gebeurt op het water en in het wedstrijdveld en de wil hebben om te winnen.

Een ambitie is beter worden, waarbij zij zich willen meten aan de besten in de zeilsport, leren van de fouten en blijven genieten van het spel.

De Strandridders:

De Strandridders is een groep gemotiveerde mannen en vrouwen, die in de winter strandraces rijden. In de zomer wordt er rond de 10 uur per week getraind op de racefiets of de mountainbike. Er wordt met veel plezier samen getraind op woensdagavond, waardoor een ieder gemotiveerd blijft.

Voor de wedstrijd een bakkie in een strandtent, waarbij de tactiek wordt besproken. Deze bestaat uit afspraken maken over wie wat doet als er iemand doorheen zit.

Binnen het team kunnen zij op alle fronten meestrijden voor de overwinning bij de heren of de dames.

Henry Kes, een 55 jarige strandracer uit Volendam, is onze held, die nog steeds rijdt als een jonge God tussen de jonge honden.

In het seizoen 2016-2017 zijn er veel overwinningen en podiumplaatsen behaald. De winst bij Egmond-Pier-Egmond, de grootste en bekendste strandrace, en de overwinning in de KNWU Strandrace Topcompetitie staan bovenaan. De ambitie blijft om dit seizoen opnieuw zo goed te presteren.

Novo Dames 1:

Eén team dat bestaat uit 11 dames, die voor elkaar door het vuur gaan. In 2017 zijn zij kampioen geworden en hebben de bekerfinale gespeeld.

Wekelijks wordt er twee maal 90 minuten getraind en een wedstrijd gespeeld. Daarnaast worden er veel vrijwilligerstaken vervuld en in de zomer beachvolleybal gespeeld.

De voorbereiding van de wedstrijd begint een uur van tevoren met gezellig kletsen, wedstrijdbespreking en warm lopen. Onze ambitie is om na de promotie van afgelopen seizoen onze krachten te meten met de promotieklasse en nieuwe spelers op te leiden om zoveel mogelijk jonge spelers te betrekken bij ons team. Om onze ambitie te bewerkstelligen zijn wij een enorm gemotiveerd team, die het beste uit de trainingen haalt om nog beter te worden en zo hoog mogelijk te eindigen in de competitie.

Ons grote voorbeeld is Anne Buijs. Dit omdat zij de mooiste ballen in de rechtdoor slaat.