Sportvrouw

Lobke Schreuder:

Scheidsrechter zijn op hoog niveau vraagt inspanning. Gemiddeld twee wedstrijden per weekend, tweewekelijks een digitale toets over spelregels en hoe je je lijnen moet lopen op het veld, 1-2 maal per week een bijeenkomst van voor overleg met collega’s en geven van cursussen aan beginnende scheidsrechters.

De voorbereiding op een wedstrijd verloopt als volgt: een week voor de wedstrijd is er contact met collega’s, anderhalf uur voor de wedstrijd is er een ‘pre-game talk’. Hierin wordt besproken hoe de game geleid gaat worden. Tijdens de warming-up is er tijd om te focussen op de wedstrijd.

Haar hoogtepunt was het fluiten van de bekerfinale U18 eredivisie in een volle zaal met belangrijke personen uit de basketbalwereld.

Door het fluiten op hoger niveau, het participeren in de potential groep, waar je nieuwe dingen leert en het ontvangen van positieve feedback blijf je gemotiveerd.

Haar ambitie is om A scheidsrechter te worden en de heren eredivisie te fluiten. Dan opklimmen tot FIBA scheidsrechter en daarna internationaal.

In de scheidsrechterswereld bewonder ik Joske Kuut, omdat ik veel van haar kan leren. Zij is zelfverzekerd en weet goed wat ze doet.

Noor Driessen:

Noor Driessen is een basketbalster, die bij haar club in Katwijk en ook met het Nederlands Team in Amsterdam traint. Zij traint ongeveer 9 uur per week en speelt wekelijks een wedstrijd. Een voorbereiding op de wedstrijd is de tegenstander analyseren, zodat je oplossingen voor situaties bedenkt en eigen wedstrijden analyseren om te leren van je fouten. Op de dag zelf is er vooral rust en ben je ruim op tijd op de plaats van bestemming.

Mooie prestaties zijn het behalen van brons op het EK 3 tegen 3 met het Nederlands team en het behalen van de tweede plek van het Landskampioenschap met Katwijk, Nederlands Kampioen onder 20 eredivisie, winnaar supercup Dames Eredivisie, selectie Nederlands Team onder 20, selectie Nederlands Dames Team en deelname Europees kampioenschap.

Het stellen van de ambitie om landskampioen te worden dit seizoen, uiteindelijk te gaan spelen in het buitenland en haar kracht (verdedigen en tegenstanders blokken) verbeteren, houdt je gemotiveerd.

Michelle Zeeman:

Michelle Zeeman heeft deelgenomen aan de Special Olympics 2017 in Oostenrijk als lid van Team NL in het onderdeel short track. Zij heeft twee wedstrijden gereden met een mooi eindresultaat:

de 500 meter een bronzen medaille en de 333 meter een gouden medaille. In alle disciplines deden 3000 sporters mee uit 117 landen. Haar doorzettingsvermogen, positieve instelling en wil om te winnen hebben hier zeker aan bijgedragen.

Er wordt er wekelijks getraind o.l.v. een coach en ook regelmatig extra geoefend om haar ambities, techniek verbeteren en meer snelheid maken, na te streven.

Door het beoefenen van de schaatssport ontstaan er goede sociale contacten. Dit motiveert haar om door te gaan met de sport. Tijdens de Olympische Spelen heeft zij een bijzondere ervaring opgedaan, namelijk de enorme saamhorigheid tussen de sporters, waar zij veel van geleerd heeft.

Er is veel bewondering voor Jorien Mors. Zij kan in twee disciplines, shorttrack en langebaan , schaatsen en ook nog goede prestaties leveren.