COVID-19 is een besmettelijke ziekte die wordt veroorzaakt door een nieuw coronavirus.
De ziekte veroorzaakt luchtwegklachten (zoals bij de griep) met symptomen zoals hoesten, koorts en (in ernstigere gevallen) ademhalingsproblemen. U kunt uzelf beschermen door regelmatig uw handen te wassen en uw gezicht niet aan te raken. Vermijd nauw contact (binnen een meter) met mensen die ziekteverschijnselen hebben.

HOE HET VIRUS WORDT VERSPREID
Het coronavirus verspreidt zich met name door contact met een besmette persoon als die hoest of niest. Het verspreidt zich ook als iemand een oppervlak of object aanraakt waarop het virus zich bevindt en daarna zijn of haar ogen, neus of mond aanraakt.

Beperkte heropening van de sport

De Nederlandse regering heeft op 21 april de maatregelen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus verlengd en voor een deel versoepeld. Voor de sport betekent dit dat alle sport- en fitnessclubs (sportaccommodaties en sportinrichtingen), waaronder zwembaden, sporthallen en sportvelden zeker tot en met 28 april gesloten zullen blijven.

1 juni
De 6e noodverordening van kracht. Deze nieuwe noodverordening is nodig om te zorgen dat de nieuwe coronamaatregelen gehandhaafd kunnen worden.
Er wordt weer volop gesport in onze gemeente. Natuurlijk houden we ons daarbij aan alle maatregelen rondom corona.

29 april
De jeugd tot en met 18 jaar weer samen, onder begeleiding, trainen in de buitenlucht. Daarbij moeten de hygiëne maatregelen van het RIVM worden gevolgd. Voor de jeugd in de leeftijd 13 tot en met 18 jaar geldt dat zij zich tijdens het sporten 1,5 meter afstand moeten houden, voor de jeugd t/m 12 jaar geldt dat niet. Alleen trainingen zijn toegestaan, wedstrijden/competities en toernooien blijven verboden.