NIEUWSBRIEF                                                                                                                                  VAN DE REDACTIE:

Editie : nr. 8 -week 46 -2019

Met de nieuwsbrief zullen wij alle bij de Sportraad Noordwijk aangesloten sportaanbieders regelmatig berichten over nuttige informatie met betrekking tot sport in onze gemeente.
Mocht u informatie willen delen  stuur dan uw suggesties aan: redactie@sportraadnoordwijk.nl

Wij wensen u veel leesplezier!

Reminder: 18 november JAARBIJEENKOMST SPORTRAAD NOORDWIJK
Op 18 november vanaf 19.30 uur organiseert de Sportraad Noordwijk de jaarlijkse bijeenkomst voor de bestuursleden van alle bij de Sportraad aangesloten sportaanbieders. Alle bij de Sportraad aangesloten verenigingen en sportaanbieders zijn uitgenodigd. Heeft u zich al aangemeld? Aanmelden kan tot en met 17 november. Zelfs zonder aanmelding is uw vereniging van harte welkom. Vanaf 19.30 uur bent u welkom bij Noordwijkse Hockeyclub (NHC) en om 20.00 uur begint het programma. Het adres: Nieuwe Zeeweg 40, 2201 TK Noordwijk.

SUBSIDIES / WAAR VIND EEN VERENIGING WAT?
Ben je op zoek naar een subsidie voor jouw sportclub? Is het tijd voor onderhoud van de accommodatie, de verduurzaming van de vereniging, de aanschaf van sportmaterialen of inkoop voor de kantine? Allemaal forse kostenposten. Dan is het goed om te weten welke verschillende manieren er zijn om voldoende financiële middelen te generen.

Voor welke subsidies komt jouw club in aanmerking? Het is een bekend euvel, maar er bestaat een makkelijke manier om je weg te vinden. In de subsidiedatabase van Kenniscentrum Sport vind je eenvoudig alle informatie over de diverse subsidieregelingen en fondsen voor sportclubs. Ook kan je direct contactinformatie vinden van de instanties die de subsidies verstrekken. Om deze database te kunnen gebruiken, moet je een inlog aanvragen. In de database vind je ook subsidiemogelijkheden van vele fondsen of foundations, waar sportverenigingen subsidie kunnen aanvragen voor allerlei activiteiten. Bekende namen in dat opzicht zijn bijvoorbeeld het Oranjefonds, de Johan Cruyff Foundation, de Dirk Kuyt Foundation, het Fonds Gehandicaptensport en nog veel meer. Het aanmaken van de inlog is gratis.

SPORTRAAD PARTICIPATIE  FONDS  (‘SPF’) IS ER VOOR ALLE SPORTVERENIGINGEN!
De Stichting Sportraad Noordwijk  ontvangt jaarlijks vanuit de Gemeente een financiële bijdrage. Een deel van dit bedrag wordt elk jaar gestort in het SPF . De aanvraag dient de deelname/participatie van/aan de Noordwijkse sport te bevorderen. Het gaat om een bedrag van maximaal  € 500,- per aanvraag. Via een  mail  aan secretaris@sportraadnoordwijk.nl kunt u een aanvraag indienen. De voorwaarden waaraan uw aanvraag moet voldoen vindt u op de website van de Sportraad Noordwijk. Aanvragen kunnen gedurende het gehele jaar worden gedaan.

BELANGRIJKE EVENEMENTEN TE VERMELDEN?
Hoe leuk is het om uw evenementen te delen met andere verenigingen uit onze gemeente.

Wellicht een goede reden om eens een bezoek af te leggen en de contacten te onderhouden en ervaringen uit te wisselen. Tevens kunt u aan onze redactie e-mailadressen opgeven, welke gewenst zijn om in ons nieuwsbriefbestand op te nemen.

LOKAAL SPORTAKKOORD
Het ‘lokaal sportakkoord’ is volop in ontwikkeling. Na de kick-off bijeenkomst op 11 september jl. waarop veel verenigingen vertegenwoordigd waren, is de stuurgroep Lokaal Sportakkoord mede met de door u geleverde informatie aan de slag gegaan.

De resultaten van deze ‘verkenning’ worden met u besproken op de volgende bijeenkomst die plaats vindt op donderdag 28 november 2019 op sportpark Duinwetering van 19:30 – 21:30 uur.

Het adres: Sportpark Duinwetering, Duinwetering 105, 2203 HM te Noordwijk.

U bent van harte welkom.

SPORTVERKIEZINGEN 2019

De Sportverkiezingen in Noordwijk komen er weer aan! Dit jaar is de organisatie voor het eerst in handen van het Sportbedrijf Noordwijk met ondersteuning van evenementenbureau Hartslag. Zij doen hun best om van de 30ste Sportverkiezingen Noordwijk een succes te maken. Deze verkiezingen zullen plaatsvinden op zondag 9 februari 2020.

Inmiddels kan er genomineerd worden op de diverse categorieën:
Grijp je kans en nomineer jouw sportheld. Nomineren is mogelijk tot en met 24 november.
Voor meer informatie of om te kunnen nomineren, ga naar: www.sportverkiezingennoordwijk.nl

NIEUWSBRIEF nr. 8-week 46