#noordwijksamentegencorona

Onder het motto ‘Noordwijk samen tegen corona’ willen we zoveel mogelijk (netwerk)acties starten met als doel het aantal besmettingen een halt toe te roepen. Afgelopen twee weken hebben we -op verzoek van diverse Noordwijkse netwerken- een aantal corona gerelateerde communicatiemiddelen laten ontwikkelen. Over deze middelen lees je hieronder meer. We vragen zoveel mogelijk beleidsmedewerkers om deze week contact te zoeken met hun netwerk om hen attent te maken op mogelijke acties en hulpmiddelen in de strijd tegen corona. Hieronder enkele tips.

 

  1. Wijs je netwerk op de online toolkit: posters, narrow casting sheets, banners en meer
    Via www.noordwijk.nl/toolkit kan iedereen actuele en praktische zaken downloaden en/of printen m.b.t. voorlichting corona. Dit geldt zowel voor voorlichtingsmateriaal vanuit de rijksoverheid (bijvoorbeeld posters over mondkapjes en de corona-app) als voor Noordwijks materiaal. Je vindt hier kant en klare social media posts, banners, sheets voor wachtkamers / narrow casting systemen (zie https://youtu.be/TPLSzMeHtNk) etc. Deze toolkit wordt komende periode verder uitgebreid. Goede ideeën en aanvullingen zijn welkom.
  1. Verspreid informatiekaartjes: Noordwijk samen tegen corona
    Vorige week zijn de Boa’s voorzien van informatiekaartjes waarop de meest recente maatregelen zijn te vinden. Met deze kaartjes kunnen inwoners (en bezoekers) attent gemaakt worden op het naleven van de maatregelen. De kaartjes zijn voor ieder netwerk beschikbaar en op te halen in de kamer van de bode (gemeentehuis Voorstraat).

 

  1. Help je mee met #aandachtvoorelkaar? Verspreid de deurhanger!
    Deze week introduceerde de burgemeester een sympathieke deurhanger. Op de voorzijde moedigen we bewoners aan om aandacht voor elkaar te houden. Of dat nu een praatje is bij de voordeur, boodschappen doen of elkaar wat meer in de gaten houden. Via de achterzijde van de deurhanger wijzen we nog eens op de corona maatregelen. De deurhanger sluit aan bij de landelijke campagne #aandachtvoorelkaar. Vanaf dinsdag 13 oktober a.s. worden de deurhangers neergelegd op 260 punten (wachtkamers, winkels, restaurants) in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk via het verspreiding systeem van magazine NEX XXL. Via het netwerk van Mark van Oostrum worden er deze week zo’n 2500 deurhangers naar de basisscholen gebracht. Ook is Stichting De Zonnebloem al enthousiast aan het verspreiden! Wellicht kun je ook een stapel verstrekken aan jouw contactpersonen in je netwerk. Er liggen stapels klaar in de kamer van de bode (gemeentehuis Voorstraat). Kun je s.v.p. aan s.hertogh@noordwijk.nl laten weten waar je ze hebt gebracht? Dan houden we overzicht.

Met vriendelijke groet,

Nienke van Elk

Medewerker Sport

Team Onderwijs, Sport en Subsidies

Mijn werkdagen: maandag, dinsdag, woensdag en donderdag

Voorstraat 42                     Postbus 298                      gemeente@noordwijk.nl

2201 HW  Noordwijk          2200 AG  Noordwijk          www.noordwijk.nl

T 071 36 60 028                 M 06 42953902