Ken je een  Sportman die woonachtig is in ons mooie Noordwijk kan je hem aandragen voor nominatie door een mailtje te sturen naar: sportverkiezing@sportraadnoordwijk.nl

Robert Hendriks:

Robert Hendriks is sinds 2000 (!) opgenomen in de Nationale Ploeg Lifesaving en één van de grondleggers van de Ocean-tak van deze sport. Hij woonde in totaal 2,5 jaar in Australie om mee te trainen met de wereldtop, daarna kwam hij in Noordwijk wonen. In 17 jaar tijd heeft hij bewezen dat hij bij ’s werelds besten hoort in deze relatief onbekende sport. Hij verbetert zichzelf nog steeds ieder jaar en geniet met volle teugen van ‘zijn’ sport. Zijn beste onderdelen zijn Beach sprint, Beach flags, Beach Relay en Manikin Relay (pool). Robert ademt de Lifesavingsport. Zijn baan (in zwembad Binnenzee) is om de sport heen gevouwen en zijn inkomsten gaan naar levensonderhoud, training (atletiekbaan, sportschool, strand en zwembad, zo’n 20 uur/week) en wedstrijden. Daarnaast regelt hij veel zaken voor de Nationale ploeg en helpt hij andere sporters waar nodig. Robert is een lifesavinglegende en graag geziene gast bij lifesavingwedstrijden over de hele wereld. Zijn ijzersterke sportwil en zachte karakter maken hem een goede teamspeler en motivatie voor zijn omgeving. Tijdens het WK Lifesaving in woonplaats Noordwijk heeft Robert zijn ploeg veel punten bezorgd en wereldse prestaties neergezet. Tussen de wedstrijden door was hij een gids voor zijn internationale collega-sporters. Met zijn huidige vorm kan hij op het EK in België (09-17) ook hoge ogen gooien. Zelf is hij bescheiden, pronken met zijn prestaties en kwaliteiten doet hij nooit. Een medaille is pas ‘goed’ als hij zelf het gevoel heeft dat hij er vol voor gevochten heeft en er echt niets meer uit te halen was. Het is voor Robert niet meer dan normaal om zijn sport zo goed mogelijk uit te oefenen, maarhij mag best wat meer waardering krijgen voor zijn inzet en prestaties. Robert Hendriks’ naam hoort op het Wikipedia-lijstje van Noordwijkse topsporters. Minstens.

Nico Verkade:

Nico Verkade is al velen jaren actief in de Triathlon sport. Hij heeft al heel veel wedstrijden gehad op de halve afstand. Op 9 september heeft hij voor de eerste keer mee gedaan aan het Nederlands kampioenschap op de klassieke afstand in Almere. 3.8 Km zwemmen, 180 zwemmen en 42 km en 195 meter hardlopen. In zijn Leeftijdscategorie (50-54) is hij Nederlands kampioen geworden en tevens behaalde hij daar de tweede plaats bij het Europees kampioenschap.