Sportman

Koninklijke Beuk Cup

Waarom Sponsort Koninklijke Beuk de Sportverkiezingen:

De sportsponsoring van Beuk begon decennia terug, toen de jonge Beuken van voorgaande generaties hun eerste balletjes trapten bij Voetbal Vereniging Noordwijk én SJC. Het is een grote sportieve familie, dus al gauw volgden sponsorovereenkomsten met tennis-, hockey- en golfclubs. Inmiddels is Koninklijke Beuk sponsor van vele sportverenigingen waar haar medewerkers en hun familie lid van zijn.

Sponsorbeleid
Vanuit bovenstaande natuurlijke ontwikkeling is een sponsorbeleid ontstaan, formeel gebaseerd op drie pijlers. Ten eerste; Beuk is betrokken bij haar medewerkers én de inwoners van Noordwijk. Ten tweede; de business; 24 uur per dag operationeel met reizen en rijden, dus altijd in beweging. En als laatste de slogan om ergens zonder omweg de beste in te zijn. Het regionale MVO beleid van het Noordwijkse familiebedrijf is dan ook geheel gericht op sport.

Als winnaar uit de bus
In het kader van de sportsponsoring wordt de slogan ‘Met Beuk als winnaar uit de bus’ gehanteerd. En hoewel Beuk bij voorkeur het woord ‘touringcar’ communiceert, is deze pakkende slogan toch écht het meest geschikt voor de sportieve overwinningen van haar clubs en sporters.

Sportraad Noordwijk
Om het sponsorbeleid nog meer kracht bij te zetten is Beuk hoofdsponsor van de Sportraad Noordwijk en faciliteert hiermee de sportverkiezingen van het jaar. De sportman van het jaar wordt jaarlijks beloond met de Koninklijke Beuk Cup.

Robert Hendriks:

Robert Hendriks heeft een mooie prestatie geleverd tijdens de Sanyo Cup in Fukuoka, Japan. Hier kon hij op het onderdeel Beach Flags mee met de wereldtop, waarbij explosiviteit, ervaring en goed begrip van het spel zijn grote krachten zijn. Helaas heeft dit niet geresulteerd in een podiumplek. Ook tijdens de Beach Sprint ontstond er een blessure, waardoor de goede prestatie uitbleef. Toch is er dit seizoen winst behaald, namelijk veel bewuster kunnen racen en grote finales onder de knie krijgen.

Er wordt veel tijd besteed aan de sport. Naast het trainen, is er tijd nodig om te stretchen en soepel te blijven als sprinter. Ook ben je ook bezig met analyseren, plannen, rusten, reizen, racen, mentaal voorbereiden, concurrentie bekijken, massages en slapen. Dit betekent als je echt iets wil bereiken ben je 24 uur per dag bezig. De wedstrijdvoorbereiding is altijd anders, deze is heel specifiek voor die wedstrijd op die dag. Wel is altijd wel een warming up. Mijn motivatie haal ik uit het constant willen verbeteren, mezelf blijven pushen tijdens trainingen en er soms even tussenuit gaan.

De sport geeft richting en invulling aan het leven, waarbij mijn ambitie is om dit zo lang mogelijk vol te houden.

Bewonderenswaardig zijn alle mensen die aan deze sport plezier beleven en zichzelf steeds willen verbeteren Het grote voorbeeld is wel Simon Harris, de beste beachflagger. Door zijn werkethiek en benadering van de sport heeft hij mij veel gebracht.

Nico Verkade:

Nico Verkade is een triatleet, die de sport al 25 jaar beoefent. Binnen de triatlon is het belangrijk dat je alle drie de onderdelen, zwemmen, fietsen en hardlopen goed beheerst. Het hardlopen blijft zijn sterkste onderdeel, waarbij zijn doorzettingsvermogen en positieve houding de doorslag geven. Sport is zijn uitlaatklep, verbroedert en verbindt mensen aan elkaar. Dit heeft hem deel gevormd tot wie hij nu is.Prestaties 2017: tweede plaats EK, eerste plaats NK hele triatlon Almere, marathon Rotterdam in 03:05 uur, tweede NK halve triatlon Nieuwkoop in 04:20 uur en eerste kwart triatlon Breukelen. Met het Bollenstreek Triatlon Team veroverden zij een eerste plaats in Weert en de eerste plaats bij de halve marathon in Katwijk.Het hele jaar door wordt er getraind, 9-20 uur per week. Een wedstrijdvoorbereiding begint twee dagen van tevoren met pasta eten en voldoende drinken. De fiets wordt gepoetst en de tas gepakt. Voor de wedstrijd is er wedstrijdspanning en een grote focus. Zijn ambities zijn zo lang mogelijk van deze sport genieten, behalen van podiumprijzen en NK worden op kortere afstanden.

Peter le Clercq:

Peter le Clercq heeft een zilveren medaille gehaald op de 500 meter schaatsen tijdens de Special Olympics in Oostenrijk. Een bronzen medaille tijdens de NK skeeleren, het eerste officiële KNSB G-skeelertoernooi. Tweede geworden tijdens de landelijke verkiezing ‘Uniek sporttalent van het jaar’. Door zijn gedrevenheid heeft hij zijn omgeving laten zien dat het G-Sporten heel belangrijk is en dat het net zoveel aandacht verdient als alle andere sporten. Om te komen tot deze mooie prestaties wordt er in de winter wekelijks getraind op de ijsbaan in Leiden, in de zomer op de skeelerbaan in Katwijk, twee maal per week naar de Beweegschool in Noordwijk, regelmatig hardlopen en het volgen van workouts. Door dit alles voel hij zich fit en gezond, blijft zijn gewicht op peil, heeft hij talenten ontdekt en wordt zijn inspanning beloond met mooie resultaten, waardoor de motivatie blijft. Zijn ambities zijn persoonlijke records blijven verbeteren, tijdens de Nationale Special Olympics in 2018 goud halen op het onderdeel skeeleren en in 2019 aan de Special Olympics in Qatar