Sporttalent

Reactiva Prijs

Waarom Sponsort Reactiva de Sportverkiezingen:

Als arbodienstverlener zijn wij iedere dag bezig om werkgevers en werknemers te overtuigen van het nut van een gezonde leefstijl. Sporten en bewegen is daar een groot onderdeel van en je kan er naar onze mening niet jong genoeg mee beginnen.
Sporten en bewegen zorgt niet alleen voor een fit en gezond lichaam, doordat je ‘lekker in je vel zit’ draagt het vooral ook bij aan een vitale geest. Hoe fantastisch is het dan ook dat Reactiva de gelegenheid heeft om de prijs voor het Sporttalent 2017 van Noordwijk te sponsoren. Jong geleerd is oud gedaan, wij hopen hiermee nog meer jeugd aan te sporen te gaan sporten en het beste uit zichzelf te halen.

Yves Vergeer:

“De grenzen opzoeken tijdens het trainen, zo voel je dat je traint om beter te worden.”

Yves zit sinds begin dit jaar voor het eerst op topniveau, maar is nu ongeveer 4 jaar bezig met schaatsen. Zijn hoogtepunten zijn: Nederlands kampioen 3000m Junioren B, Nederlands kampioen Massa Start Junioren B en 3e plek NK afstanden 1500m Junioren B, ook werd hij dit jaar gewestelijk kampioen, won hij een zesbanenklassement en haalde hij de Nederlandse titel op de 3000m met een nieuw record van 4.02.2 seconden. Yves besteedt wekelijks gemiddeld 20 uur aan sport, hij traint 6 á 7 keer in de week, fysio of masseur en oefeningen. Motivatie is voor hem geen probleem, zo hoopt hij later in de toekomst mee te doen aan de Olympische Spelen en de wereldkampioenschappen.

MD1 NHC:

“We hebben plezier in het spel, zo houden we elkaar gemotiveerd.”

Hockey is voor ons een belangrijk deel van onze tijd: we gaan naar school en trainen drie keer per week met hoge intensiteit en spelen op zaterdag nog een competitiewedstrijd. Om de week na de training van vrijdag avond eten ze samen zodat ze allemaal goed in focus zijn voor de competitie. ‘We concurreren met grotere verenigingen uit Den Haag, Rotterdam en Leiden. We willen ook straks in de MD1 of MC1 bij de top van Zuid-Holland horen.’ Individueel hebben de meeste speelsters de ambitie om later op overgangsklasse- of hoofdklasse niveau te kunnen hockeyen.

Tjeerd Boermans:

“Sport betekent alles voor mij!”

Tjeerd Boermans besteedt per week rond de 15 uur aan hockey. Hij is een goede speler, die op mentaliteit en wilskracht deze zomer ook de stap naar een grotere club heeft gemaakt en in juni is geselecteerd voor de selectie van Zuid–Holland. ‘Ik heb het erg naar mijn zin op de hockey, waardoor het makkelijk is gemotiveerd te blijven en doelen te kunnen stellen, voor nu is mijn doel hoofdklasse spelen en uiteindelijk Oranje.’ Tjeerd heeft dit jaar samen met zijn team het IDCI gehaald en de District ontmoetingsdagen gespeeld voor de Zuid Hollandse Bondsselectie.