Sportploeg

Waarom sponsort Abswoude Autopromenade de Sportverkiezing?

Wij als familie Van Abswoude zijn opgegroeid met sporten. Sportsponsoring is voor ons dan ook altijd vanzelfsprekend geweest. Wij trekken altijd veel parallellen tussen sport en het bedrijfsleven. Bij zowel sport als het runnen van een bedrijf ben je continu bezig om je zelf te verbeteren en de processen en trainingsmethoden vernieuwen om tot een beter resultaat te komen en je uiteindelijk het doel bereikt dat je voor ogen hebt. Iedere dag weer aan de slag om te kunnen slagen. Omdat je in de sport en in het bedrijfsleven een team om je heen bouwt om je doelen te bereiken, sponsoren wij ook de verkiezing van de Sportploeg. Alleen kan je lang niet zoveel als in een team dat elkaar versterkt. Daarnaast zien wij de vele diensten die wij als Abswoude Autopromenade en Peut Abswoude ook als een team van diensten. Een team van diensten die elkaar versterken en er voor zorgen dat de consumenten en de bedrijven bij ons terecht kunnen voor one-stop-shopping op het gebied van automobiliteit.


VV Noordwijk Heren 1 – Voetbal

Het eerste voetbalelftal van vv Noordwijk leverde een prestatie van formaat. Na enkele jaren promotie misgelopen te zijn werd nu in het seizoen 2017-2018 op overtuigende wijze het kampioenschap in de Hoofdklasse A zaterdagvoetbal bereikt en daarmee de zo felbegeerde promotie naar de 3e Divisie. Naast overtuigende cijfers (twee van de drie periodes gewonnen en de derde net niet; een overtuigend doelsaldo) was ook het spel in het afgelopen seizoen dominant en leuk om te zien. Onverzettelijkheid gekoppeld aan technisch vermogen en individueel aantrekkelijke acties. Kortom spel waardoor voetballiefhebbers naar een wedstrijd komen.


VV SJC Heren 1 – Voetbal

Voor het eerst in de geschiedenis van de club S.J.C. heeft ons selectie elftal de 3e Divisie zondag bereikt. Voorwaar een unieke prestatie!
Na de promotie van de 1e Klasse naar de Hoofdklasse van pas 2 jaar geleden is S.J.C. ZON 1 in mei 2018 er wederom in geslaagd te promoveren. Nu naar de 3e Divisie zondag.
Hiermee is een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de rijke geschiedenis van vv S.J.C.
Onze club zet daarmee Noordwijk wederom op de voetbalkaart van Nederland en wederom is deze promotie afgedwongen met minimaal 70% spelers uit onze eigen Noordwijkse jeugd; een van de pijlers van het beleid van vv S.J.C.
Met deze prestatie heeft vv S.J.C weer haar bijdrage geleverd aan de merkwaarden van de (SPORT)gemeente Noordwijk!


JO-19 – Voetbal (vv van Nispen)

Het elftal JO-19 dat in de 2e Klasse kampioen is geworden. Dat is zolang als ik me dat kan heugen bij Van Nispen niet gebeurd. Het kampioenschap werd pas op de allerlaatste competitiezaterdag veilig gesteld. Op zaterdag 9 juni moest dit elftal nog een 2e helft uitspelen van een wedstrijd die eerder wegens een ernstige blessure van een speler van Van Nispen moest worden gestaakt. Deze halve wedstrijd begon met een 1-0 voorsprong voor Van Nispen, maar al snel maakte de tegenstander Kickers `68 uit Leimuiden gelijk. De wedstrijd moest persé gewonnen worden en dat gebeurde toen vijf minuten voor tijd de 2-1 gemaakt werd.


vv VVSB Zaterdag 1 – Voetbal

Langs deze weg wil ik heel graag VVSB zat. 1 (nieuwe stijl) voordragen voor een nominatie als sportploeg voor het jaar 2018.  Met ingang van het seizoen 2017 – 2018 is VVSB gestart met een volledig nieuw Zaterdag 1 en wel op een meer professionele leest geschoeid.

Daarvoor is er natuurlijk ook altijd een zaterdag 1 actief geweest, maar volledig gebaseerd op puur recreatief voetballen. De ploeg is in voorgaande jaren altijd verantwoordelijk geweest voor hun ‘eigen organisatie’.

Redenen voor deze nieuwe opzet:

  • Te grote afstand richting het vlaggenschip van VVSB;
  • Jeugd de voorkeur geeft om op zaterdag te kunnen blijven voetballen en dus niet op zondagochtend vroeg uit de veren te hoeven om te voetballen;
  • Doorstromende jeugd toch een platform te geven om prestatief actief te kunnen blijven, dus krijgt Zaterdag 1 de functie om als ‘landingsplaats’ te dienen;
  • Het steeds meer lastig wordt om voldoende spelers te krijgen voor Zondag 2. Dit team speelde overigens sinds jaar en dag in de reserve Hoofdklasse.

De nieuwe selectie
Er volgden gesprekken met spelers uit het bestaande Zondag 2 en een aantal geeft aan wel de stap naar de zaterdagtak te willen maken. Uit het bestaande Zaterdag 1 zijn er spelers die aangeven wel uit te willen blijven komen in het team ‘nieuwe stijl’. Een aantal ‘uitgevlogen spelers’ zijn benaderd en keren terug naar de club waar zij ooit begonnen zijn, VVSB. Daarnaast is er binnen de bestaande zaterdagelftallen gescout en zijn ‘talentvolle’ spelers gevraagd om aan te sluiten. Het als ‘landingsplaats’ dienen blijft achterwege. Slechts één speler geeft aan de stap te willen maken.

Begeleidingsteam
Het vertrouwen in de nieuwe opzet wordt nog eens fijntjes onderstreept door het feit, dat het complete begeleidingsteam onder leiding van trainer Rob Jonkman gehandhaafd blijft. Daarnaast krijgt het team nog een bestuurs-vertegenwoordiger toegewezen.

Competitieverloop
Voor de spelersgroep is het wennen geblazen. Wennen aan elkaar, het spelniveau in de 4e klasse, waarbij ook enige ‘hardheid’ om de hoek komt kijken. Toch speelt de ploeg niet onverdienstelijk en doet in het linker rijtje mee. Vermeldenswaard is de kentering. Daarbij heeft trainingskamp begin januari in ‘de Brug’ te Mierlo aan bijgedragen. Drie dagen bijeen brengt ook een groep dichter bij elkaar en gedraagt zich als collectief?  Dit zien we in het tweede deel van de competitie terug. Niet dat de ploeg 1, 2, 3 kampioen zal worden, maar wel mee kan doen voor een periodetitel, dus nacompetitie. Het slot van de competitie kun je betittelen als ‘bizar’. VVSB zaterdag 1 is door het terugtrekken uit de competitie van het team ‘Wassenaar’ eerder uitgespeeld dan kampioenskandidaten Oegstgeest, SEV en in iets mindere mate Alphia. VVSB zit dan nog op het vinkentouw. In één van wekelijkse verslagen maak ik melding ‘wij hebben alvast de 47 punten en de concurrentie moet nog maar zien of zij dit halen. Deze woorden worden bevestigd door veel verliespunten van de kampioenskandidaten en komt het voor VVSB aan op de laatste wedstrijd, en competitie tegen Meerburg uit Zoeterwoude. Bij winst kan de champagne ontkurkt worden! Deze thriller wordt overtuigend gewonnen.
Promotie naar de Derde Klasse is na één jaar afgedwongen.

En dan de Derde Klasse
Na tien wedstrijden in de Derde Klasse is de conclusie, dat VVSB zat. 1 prima mee doet.  Ondanks het feit dat de ploeg – op het moment van schrijven – een negende positie inneemt met 14 punten uit 10 wedstrijden is de conclusie gerechtvaardigd, dat een positie in de top vijf een reële is. Als voorbeeld neem ik de Derby tegen koploper van Nispen Zat. 1. Een wedstrijd waarin een gelijkspel recht doet aan deze derby, maar toch in de ‘dying seconds’ (88e min) met 1 – 0 verloren gaat!

De kat uit boom kijken?
Eén van de uitgangspunten voor de nieuwe opzet is het als ‘landingsplaats’ dienen voor de doorkomende jeugd van VVSB. Bij aanvang van de nieuwe opzet blijkt slechts één speler voor deze nieuwe opzet te willen gaan. Voor aanvang van het seizoen 2018 – 2019 beschikt de zaterdagselectie over 36 selectiespelers en vormen daarmee VVSB zat. 1 en VVSB zat. 2. De dit seizoen doorgestroomde jeugdspelers – totaal negen – hebben met eigen ogen en oren kunnen ervaren hoe geslaagd ‘dit experiment’ is verlopen, én waar voetbalvereniging VVSB aandacht voor heeft.