Sporttalent

Waarom Sponsort Reactiva de Sportverkiezingen:

Als arbodienstverlener zijn wij iedere dag bezig om werkgevers en werknemers te overtuigen van het nut van een gezonde leefstijl. Sporten en bewegen is daar een groot onderdeel van en je kan er naar onze mening niet jong genoeg mee beginnen.
Sporten en bewegen zorgt niet alleen voor een fit en gezond lichaam, doordat je ‘lekker in je vel zit’ draagt het vooral ook bij aan een vitale geest. Hoe fantastisch is het dan ook dat Reactiva de gelegenheid heeft om de prijs voor het Sporttalent 2017 van Noordwijk te sponsoren. Jong geleerd is oud gedaan, wij hopen hiermee nog meer jeugd aan te sporen te gaan sporten en het beste uit zichzelf te halen.

Noa de Vos – Volleybal NOVO

Afgelopen seizoen heeft Noa in Novo dames 1 en dames 2 gespeeld met haar leeftijd van 14 jaar. Dames 1 is mede door haar prestaties gepromoveerd naar een hogere klasse eind vorig seizoen (april 2018). Daarnaast volgt Noa talentenonderwijs in Rotterdam én maakt ze deel uit van de selectie van jong oranje volleybaldames in haar leeftijdscategorie. Ze trainde daardoor afgelopen seizoen naast haar trainingen en wedstrijden bij NOVO ook nog eens een aantal keer per week op Papendal.
Noa is woonachtig in Noordwijk. Ook haar ouders zijn ex-topsporters dus ze heeft de goede genen doorgekregen.


NHC Meisjes B1 – Hockey

Op basis van de resultaten tijdens het seizoen 2017-2018 mocht het meisjes B1 de voorcompetitie van het seizoen 2018-2019 starten op niveau  1e klas.
In deze voorcompetitie eindigde meisjes B1 op de eerste plaats, waarmee deelname aan de play-offs werd gerealiseerd.
Op 13 oktober 2018, op de velden van Klein Zwitserland uit Den Haag, vonden de play-offs plaats.
Meisjes B1 eindigde op de 2e plaats en plaatste zich daardoor voor de competitie in de Super B.
Door plaatsing in de Super B werden twee daaraan vooraf gaande klassen (Sub-top klasse en Top klasse) overgeslagen.
Een super prestatie, waarmee meisjes B1 het eerste  meisjes B team in de geschiedenis van NHC werd, dat op dit hoge niveau (één na hoogste niveau van Nederland) speelt.
De meisjes trainen drie keer per week en spelen op zaterdag. Ze zijn zeer gemotiveerd, wat o.a. ook blijkt uit het feit dat ze een groot van de kosten van de trainingskampen zelf verdienen door allerlei werkzaamheden.
Hoofdcoach Simone is samen met het zeer gemotiveerde begeleidingsteam “dag en nacht” met het team bezig en verdient alleen al daarvoor de verkiezing tot sportploeg van het jaar.


Joek Kwakernaak – Korfbal (Fluks)

Fluks Korfbal draagt Joek Kwakernaak voor als Sporttalent van het Jaar 2018. Joek speelt sinds zijn jongste jeugd bij Fluks en heeft zich de laatste jaren sterk ontwikkeld. Als aanvoerder van de A1 leidde hij zijn team in het voorjaar van 2018 naar het kampioenschap. Ook in het nieuwe seizoen neemt Joek zijn team bij de hand, en presteert Fluks A1 op het hogere niveau naar behoren. Daarnaast is Joek inmiddels een niet meer weg te denken vaste waarde voor Fluks 1, en ondanks zijn pas 17 jarige leeftijd is hij zijn veel ervarener tegenstanders meestal de baas, getuige het feit dat hij bijna wekelijks topscorer is. Dit is niet onopgemerkt gebleven: Joek is inmiddels door meerdere verenigingen benaderd om over te stappen, en we zijn heel blij dat hij Fluks trouw is en zo als talent behouden blijft voor de Noordwijkse sport.
Behalve op het sportieve vlak blinkt Joek ook uit als sociaal persoon. Hij weet zijn team in moeilijke wedstrijden gemotiveerd te houden en is zo van grote waarde voor zijn teamgenoten. Ook buiten het veld is Fluks A1 een hecht team, waarbij hij als aanvoerder een belangrijke rol speelt. Tot slot is Joek trainer en coach van Fluks D1 en brengt hij zo zijn positiviteit, passie en kennis over op de jongere generatie korfballers. In onze ogen verdient hij de titel Sporttalent van het Jaar 2018.