Sportvrouw


Lobke Scheuder – Basketbal (MSV)

Binnen een jaar doorgestroomd van Rayon scheidsrechter naar het landelijk op eredivisie niveau bij de basketbal.
Deze zomer in juni uitgezonden naar een Fibakamp als enige Nederlandse scheidsrechster voor Nederland. Dit is een Europese clinic voor 34 landen voor vrouwelijke scheidsrechters en speelster. Hier uiteindelijk na veel wedstrijden daar te hebben gefloten uitgekozen om de finale mogen fluiten. Dit betekent dat je het uitmuntend hebt gedaan dit toernooi er zijn er maar drie die hiervoor in aanmerking komen.
Fluit nu dames eredivisie en hoopt eind van het seizoen ook de heren te mogen gaan fluiten en volgend zomer gevraagd te worden om bij de EK’s voor de jeugd te mogen gaan fluiten


Monique Pisart – Paardensport (RV Boekhorstruiters)

Zij rijdt met haar paard Grand Prix en heeft prachtig resultaten gereden dit jaar.

Er heeft zelfs een stukje in De Hoefslag(landelijk paardentijdschrift) en de paardenkrant over haar gestaan.


Diny Entrop – Gymnastiekvereniging van Nispen

Ik ben Diny Entrop, geboren 1937 in Rotterdam.

Aan het einde van de straat waar ik woonde was een HBS met een gymzaal en daar begon ik als 10 jarige 2x in de week te turnen bij de gymnastiekvereniging Blijdorp. We deden toen nog, zowel jongens als meisjes, aan paardvolttige en brug met hoge leggers. In 1960 verhuisde ik naar Voorthuizen. Turnen deed ik in Barneveld. Als je de foto’s uit die tijd bekijkt, blijf je lachen. Gebreide broekjes, 4 recht 4 averecht, met knoopsgaten om te bevestigen aan knopen aan je shirt.

In 1962 kwam ik in de Zilk wonen. Hier was op dat moment niets, dus zocht ik mijn heil in Hillegom bij Jahn en in Haarlem bij bato. Jahn turnde toendertijd in villa Welgelegen aan de vd Endelaan. Gelukkig begon mevrouw de Graaf uit de Remmerwaalstraat een ritmisch gymnastiekclubje in de schuur bij van Haaster. Hieruti ontstond later de gymnastiekvereniging van Nispen, nu een bloeiende vereniging. Jaren heb ik daar geturnd. Na jaren werd er een tennisvereniging opgericht, waar ik lid van werd, maar helaas werd tennissen me fataal. Een tennisarm. Einde turnen. Veel kon ik niet, dus werd het hardlopen bij Atmodes in het middenduin en later surfen op het Comomeer. Mijn man en ik gingen een keer de bergen in en ja hoor, dat werd onze grote passie. Jaren hebben we met volle bepakking gezworven door de Pyreneeën. Als lid van de NKBV (Ned. Klim en Bergsport Ver.) zwierven we ook buiten Europa door de Bergen en maakten lange trektochten. Na het surfen ontdekten we het kanoën. Tentje, slaapzak enz. alles mee in de kano en varen door Nederland en zweden. Ook rolskiën kwam op onze weg en daaruit ontstond onze liefde voor langlaufen, vooral in Noorwegen, waar we ’s-Winters trektochten maakten langs hutten met een sleutel voor onbemande hutten. Wat ik nu nog doe? Iedere morgen doe ik mee met Nederland in beweging op tv. Ik zit op de gymnastiek en de yogalessen bij van Nispen. Ik kano in de zomer bij kanovereniging in Lisse. 1x per week een trainingstocht en 1x in de maand een tocht ergens in Nederland van zo’n 20 km. In januari ga ik langlaufen in Italië en in maart naar Noorwegen. Wandelingen van minimaal 18 km 3x per maand met de NKBV ergens in Nederland.

Nog steeds beleef ik veel plezier aan het sporten. Ik kan het iedereen aanraden. Bij van Nispen is het goed vertoeven. Er is voor iedereen wel wat bij. Turnen, streetdance, zumba, body shape, power yoga, hatha yoga en gymnastiek 55+. Waarin een klein dorp groot kan zijn!!! Bewegen houd je fit en soepel tot op hoge leeftijd.